Hva er idrettsskole?

Idrettsskolen i Holeværingen driver barneidrettstrening, også kalt allidrett. Idrettsskole_pic_Skøyter 16

Status som Idrettsskole er tildelt av Norges Idrettsforbund etter visse kriterier. Blant annet skal det gis et variert tilbud av ulike idretter, samt at det skal være et visst samarbeid mellom Idrettsskolen og særidrettsgrupper i idrettslaget.

Barneidretten er ofte ungenes første møte med organisert fysisk aktivitet. Våre treninger skal baseres på lek og trivsel. Det er mange morsomme måter å bli litt sliten på…. 😉

Vi ønsker å vektlegge varierte aktiviteter og øvelser. Dette for at barna skal kunne øve seg på flest mulig bevegelsesmønster og få en god motorisk utvikling. Allsidighet gjør det også morsommere. Det er også viktig å få barna til å kunne føle mestring på sitt nivå. På den måten støtter vi opp om Holeværingens visjon: «Idrettsglede for alle»!

Barneidrett er gøy, både for barn og voksne! I tillegg er det viktig at barna blir vant til å være i regelmessig fysisk aktivitet. Dette er forhåpentligvis starten på aktive vaner som de kan ta med seg videre i livet når de blir større. Ved å delta på idrettsskolens treninger, er håpet at så mange som mulig blir inspirert til å fortsette med fysisk aktivitet senere, enten i en av Holeværingens særidrettsgrupper eller i andre sammenhenger.